Οι αυτόματοι ταχυφορτιστές ηλεκτρικών λεωφορείων της ΑΒΒ τροφοδοτούν νέο υβριδικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων

Σε συνεργασία με την Volvo Buses, δύο νέα συστήματα ταχυφόρτισης θα είναι διαθέσιμα για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων που κινούνται στην περιοχή Walloon, στην ελεύθερη από καυσαέρια ζώνη της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Σε συνέχεια παρόμοιου έργου στο Λουξεμβούργο, η ΑΒΒ για ακόμη μια φορά προχώρησε σε συνεργασία με τη Volvo Buses, με σκοπό την εύρεση λύσης για τη δημιουργία δομής ταχυφόρτισης που χρειάζεται το δημόσιο σύστημα μεταφοράς της πόλης Namur. Έντεκα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μάρκας Volvo 7900 θα κινούνται στην ελεύθερη καυσαερίων ζώνη μέσα στην πόλη. Εκτός από την προμήθεια δύο ταχυφορτιστών, η ΑΒΒ έχει αναλάβει την προμήθεια μετασχηματιστών, διακοπτών μέσης τάσης, καθώς και την τεχνική υποστήριξη. Η νέα γραμμή ηλεκτροκίνητων λεωφορείων έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του 2016.

Οι αυτόματοι ταχυφορτιστές της ΑΒΒ παίζουν σημαντικό ρόλο στην γρήγορη φόρτιση, όπου αντί το λεωφορείο να επιστέφει στο αμαξοστάσιο για να συνδεθεί σε φορτιστή, φορτίζεται σε ελάχιστο χρόνο κάθε φορά που φτάνει σε τερματικό σταθμό. Αυτό επιτρέπει τον εξοπλισμό του λεωφορείου με μικρότερη και ελαφρύτερη μπαταρία, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Επίσης, από τη στιγμή που τα λεωφορεία δεν υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο για φόρτιση, έχουν χρόνο για περισσότερα δρομολόγια, εξυπηρετώντας έτσι περισσότερους επιβάτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας για την πόλη.

«Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο αυξάνουν τις επενδύσεις τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με σκοπό να μειώσουν τη συμφόρηση και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα» επεσήμανε ο Pekka Tiitinen, πρόεδρος του τομέα Discrete Automation and Motion της ΑΒΒ. « Ο συνδυασμός της τεχνολογίας και των προϊόντων για την ηλεκτροκίνηση που διαθέτουμε με συνεργάτες όπως η Volvo, αποτελούν βασικά συστατικά της εταιρικής στρατηγικής μας, Next Level strategy, ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα για τους χιλιάδες επιβάτες και τις πόλεις που χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα.»

«Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι μια συμφέρουσα λύση για τις πόλεις που θέλουν να μειώσουν το θόρυβο και να βελτιώσουν τον ατμοσφαιρικό αέρα. Μαζί με την ΑΒΒ, η Volvo διαθέτει μια ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική πρόταση για πόλεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο σύστημα δημοσίων μεταφορών», δήλωσε ο Hakan Agnevall, πρόεδρος της Volvo Buses.

Η αρθρωτή σχεδίαση του ταχυφορτιστή της ΑΒΒ, με ισχύ 150 kW, 300 kW και 450 kW μπορεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε ηλεκτροκίνητο λεωφορείο. Οι λύσεις ταχυφόρτισης είναι βασισμένες στο πρότυπο IEC 61851-23, που είναι το διεθνές πρότυπο για την ταχεία φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το πρότυπο αυτό διασφαλίζει ότι εφαρμόζονται όλα τα κατάλληλα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτρικός σχεδιασμός συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και ότι η αρχιτεκτονική των συστημάτων και οι κανόνες λειτουργίας τους θα μπορούν να υποστηριχθούν από μια ευρύτερη κοινότητα αυτοκίνησης στο μέλλον.

Τα αθόρυβα και χωρίς ρύπους λεωφορεία Volvo 7900 σχεδιάστηκαν για καθαρές, με μηδενικούς ρύπους, ήσυχες και ασφαλείς περιοχές. Τα λεωφορεία μπορούν να επιμηκύνουν την χιλιομετρική τους εμβέλεια όταν αυτό χρειαστεί χρησιμοποιώντας μια μικρή ντίζελ μηχανή που διαθέτουν. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν καινούργιες διαδρομές και στάσεις σε περιοχές που δεν ήταν εφικτό πριν.

Τα πλεονεκτήματα επικοινωνίας- συνδεσιμότητας των ταχυφορτιστών, όπως είναι η απομακρυσμένη διάγνωση, η απομακρυσμένη διαχείριση και οι διαδικτυακές αναβαθμίσεις του λογισμικού τους, διασφαλίζουν γρήγορη ανταπόκριση και διαθεσιμότητα. Με πάνω από 3.000 διαδικτυακά συνδεδεμένους ταχυφορτιστές εγκατεστημένους ανά τον κόσμο, οι λύσεις συνδεσιμότητας που προσφέρει η ΑΒΒ εξασφαλίζουν εξαιρετικούς χρόνους ομαλής λειτουργίας.

Σχετικά με την ΑΒΒ

Η ΑΒΒ (www.abb.gr) κατέχει ηγετική θέση στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, διευκολύνοντας επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες, καθώς και εταιρείες μεταφορών και υποδομών να βελτιώσουν την απόδοσή τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο Όμιλος ΑΒΒ λειτουργεί σε περίπου 100 χώρες και απασχολεί σχεδόν 135.000 εργαζομένους.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Εκτύπωση
   • Αποστολή με email
  seitp202 802948f4214788eac1257f850033b1ee