Η ΑΒΒ #8 στη λίστα του περιοδικού Fortune ως μια από τις εταιρείες που συμβάλλουν στην ‘’αλλαγή του κόσμου’’

2018-08-24 - Η παγκόσμια ηγετική θέση της ΑΒΒ σε λύσεις ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων οδήγησε το περιοδικό Fortune να την κατατάξει στο Νο 8 των κορυφαίων εταιρειών που «βοηθούν τον πλανήτη και αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά προβλήματα».

Η ABB αναδείχτηκε 8η στην κατάταξη του περιοδικού Fortune για τις προσπάθειες της εταιρείας να επιταχύνει την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης με καθαρή ενέργεια. Το περιοδικό Fortune, τιμά εταιρείες που "οι δραστηριότητες της βασικής τους επιχειρηματικής στρατηγικής είχαν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο ".

Αυτή η ανάδειξη της ABB την τοποθετεί στις 10 κορυφαίες διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι η φαρμακοβιομηχανία Merck, για το εμβόλιο της κατά του ιού Έμπολα που έσωσε χιλιάδες ζωές φέτος στο Κονγκό, καθώς και η Reliance Jo, εταιρεία τηλεπικοινωνιών που παρέχει “ψηφιακό οξυγόνο” σε κινητά και ευρυζωνικές συνδέσεις για περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ABB, Ulrich Spiesshofer, δήλωσε ότι η κατάταξη του Fortune επικυρώνει την ηγετική της θέση και την δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση, ως έναν τρόπο να σταματήσει η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να συμβάλλει στη κλιματική αλλαγή.

«Η ABB δεσμεύεται να προχωρήσει τον κόσμο μπροστά χωρίς να καταναλώνει τους πόρους του», δήλωσε ο Spiesshofer.

Η ABB, της οποίας το χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει λύσεις φόρτισης και ισχύος για τρένα, λεωφορεία και πλοία, έχει αναπτύξει γρήγορους φορτιστές για αυτοκίνητα που μπορούν σε μόλις 8 λεπτά να προσφέρουν αυτονομία οδήγησης για έως και 200 χιλιόμετρα.

«Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν γίνει πιο δημοφιλή», έγραψε η Fortune, « η ABB έχει εγκαταστήσει πάνω από 7.000 σταθμούς γρήγορης φόρτισης παγκοσμίως, εξοικονομώντας περίπου 2 εκατομμύρια γαλόνια βενζίνης τα τελευταία επτά χρόνια. Το τμήμα φόρτισης της εταιρείας έχει καταγράψει διψήφια ετήσια αύξηση εσόδων από το 2015, ενώ συμμετέχει στο σχέδιο δράσης, σε συνεργασία με την "Electrify America", τοποθέτησης εκαντοντάδων σταθμών φόρτισης στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο».

Τα κριτήρια του Fortune για την κατάταξη μιας εταιρείας στην κατηγορία "Change the World" περιλαμβάνουν τον βαθμό καινοτομίας στις τεχνολογίες της εταιρείας και τα οφέλη στην κερδοφορία και στην αξία των μετόχων από τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η ABB σημείωσε αύξηση του καθαρού εισοδήματος κατά περισσότερο από 30%, φτάνοντας τα 681 εκατ. δολάρια , καθώς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 8,889 δισ. δολάρια.

Σχετικά με την ΑΒΒ
Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, βιομηχανικού αυτοματισμού, και ρομποτικής & συστημάτων κίνησης, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας με υπηρεσίες που προσδίδουν αξία στους πελάτες της, μεταφέροντας την ηλεκτρική ενέργεια από τα εργοστάσια παραγωγής στην τελική κατανάλωση, διεκπεραιώνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία αυτοματοποίησης των βιομηχανιών από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν. Ως στρατηγικός συνεργάτης στο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων - ABB Formula E, η ΑΒΒ διευρύνει τα όρια της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους.
www.abb.gr

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Εκτύπωση
   • Αποστολή με email

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  seitp202 f4c6ec2ae856d7adc12582f3003c28a0